Expositie in de Wieken van Jany Floris

Permanente expositie in de Wieken , Hoge Molenstraat 13 in Zierikzee  van Jany Floris (www.colorsofgod.nl) en Jet van Gent (www.voordelachvaneenkind.nl).
In de Wieken hangt voor 1 jaar (van november 2014 tot november 2015) werk van Jany Floris uit Zierikzee en Jet van Gent uit Serooskerke. Op een gegeven moment zagen zij dat er geen schilderij meer aan de muur hing. Een prachtig ophangsysteem. Zonder werk. De beide kunstenaressen boden aan een expositievoor 1 jaar  te verzorgen. Zij blij en de bewoners van de Wieken blij.

Jany schildert met als inspiratiebron de bijbel. Er hangen werken geïnspireerd door HOOGLIED en door OPENBARINGEN. Haar werk kan ook worden verkocht. 10% van de opbrengst is bedoeld voor de STICHTING Voor de lach van een kind, waar de grote initiator de andere kunstenares Jet van Gent is.

Het volgende gaat ook gebeuren in de Wieken: samen met bewoners schilderijen maken voor op hun gang. Al eerder dit jaar heeft Jany in  de week van de  Amateurkunst samen met een aantal jongeren  en bewoners van de Wieken de workshop BLOEMEN EN VOGELS gegeven. De bewoners  gingen na 2 uur schilderen met hun lievelingsvogel naar huis.  Nu gaan ze gezamenlijk één schilderij maken voor op hun gang.